Jest zimno i szaro-buro, więc chili jest idealne na tę porę roku! Jest mega pyszne, szybkie i pożywne.
Zapraszam do wypróbowania! :)
Składniki:
1 cebula
3 papryki różnokolorowe
2 laski selera naciowego
olej
250 g pieczarek
1 kostka tofu wędzonego
1 puszka fasoli czerwonej
1/2 puszki kukurydzy
700 ml przecieru pomidorowego
3 ząbki czosnku
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżeczki oregano
1 łyżeczka kolendry
1 łyżeczka papryki wędzonej
chili, sól, pieprz
Cebulę, paprykę i seler naciowy pokroić w kostkę. Rozgrzać olej i smażyć, aż warzywa będą miękkie.
W tym czasie pokroić pieczarki na ćwiartki. Dodać do miękkich warzyw i smażyć, aż zmniejszą swoją objętość. Następnie dodać pokruszone tofu i chwilę podsmażyć.
Później dodać odcedzoną fasolę i kukurydzę. Zalać przecierem pomidorowym. Zagotować.
Wycisnąć czosnek przez praskę, wlać sos sojowy i doprawić oregano, kolendrą, papryką wędzoną, chili, solą, pieprzem. Chwile pogotować. Podawać z ryżem i natką pietruszki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz