piątek, 17 marca 2017

Wegańska mozzarella na pizzę

Pyszna mozzarella, która zawróci Wam w głowie i w życiu! Oczywiście wykonana z moich ukochanych nerkowców.. Musicie się tylko zaopatrzyć w mąkę z tapioki, a Wasze życie  zmieni  się na lepsze!








Składniki: 
1/2 szklanki nerkowców*
1 szklanka wody
1 ząbek czosnku
1 łyżka płatków drożdżowych
1 łyżka mąki z tapioki
1 łyżka soku z cytryny
sól

* szklanka pojemność 200 ml


Nerkowce dokładnie blendujemy z czosnkiem, płatkami, wodą. Dodajemy sok z cytryny i sól do smaku. Wlewamy do garnka i dodajemy tapiokę. Włączamy gaz. i cały czas trzepaczką mieszamy, do chwili jak dobrze nam zgęstnieje. Dodajemy do tostów lub na pizzę!

#taki ser, możemy zamrozić i zetrzeć na tarce

Smacznego!

4 komentarze:

  1. Czy można zastąpić mąkę z tapioki czymś innym? Pszenną?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Obawiam się, że nie. Ale można spróbować z mąka ziemniaczaną, ale nie obiecuję, że na pewno wyjdzie. :)

      Usuń
  2. Dzięki takim kobietom jak pani wegańskie życie nabiera radości

    OdpowiedzUsuń