Pyszna mozzarella, która zawróci Wam w głowie i w życiu! Oczywiście wykonana z moich ukochanych nerkowców.. Musicie się tylko zaopatrzyć w mąkę z tapioki, a Wasze życie zmieni się na lepsze!
Składniki:
1/2 szklanki nerkowców*
1 szklanka wody
1 ząbek czosnku
1 łyżka płatków drożdżowych
1 łyżka mąki z tapioki
1 łyżka soku z cytryny
sól
* szklanka pojemność 200 ml
Nerkowce dokładnie blendujemy z czosnkiem, płatkami, wodą. Dodajemy sok z cytryny i sól do smaku. Wlewamy do garnka i dodajemy tapiokę. Włączamy gaz. i cały czas trzepaczką mieszamy, do chwili jak dobrze nam zgęstnieje. Dodajemy do tostów lub na pizzę!
#taki ser, możemy zamrozić i zetrzeć na tarce
Smacznego!
Czy można zastąpić mąkę z tapioki czymś innym? Pszenną?
OdpowiedzUsuńObawiam się, że nie. Ale można spróbować z mąka ziemniaczaną, ale nie obiecuję, że na pewno wyjdzie. :)
UsuńDzięki takim kobietom jak pani wegańskie życie nabiera radości
OdpowiedzUsuńSuper, cieszę się :)
Usuńgdzie kupic taka mąkę ?
OdpowiedzUsuńŚmiało możesz zastąpić skrobią ziemniaczaną :)
UsuńA kupić można w sklepie ze zdrową żywnością :)
Usuń