Długo mnie nie było, bardzo przepraszam, ale za to przychodzę, z przepysznym przepisem na ciastka, które smakują jak pieguski, po prostu odlot!!
Składniki :
1 i 3/4 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej (typ 1850)
1 tabliczka czekolady ( gorzka lub wawel - z masłem orzechowym )
1/2 szklanki oleju (kokosowy, rzepakowy)
1/3 szklanki syropu klonowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
duża szczypta soli
Piekarnik ustaw na 180 stopni, termoobieg. Czekoladę drobno posiekaj.
Wszystkie składniki wsypujemy do miski i mieszamy.
Formujemy ciastka. Wychodzi ok 10 sztuk. Kładziemy je w odstępach.
Pieczemy aż się zarumienią, studzimy w otwartym piekarniku.
Smacznego!
Mniej wiecej jaki czas pieczenia? Chcem zrobic te pysznosci☺
OdpowiedzUsuńMyślę, że 15-20 minut. Patrzeć czy się nie przypalą i studzić w otwartym piekarniku :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i pozdrawiam☺ ps.zrobiłam dziaiaj ciastka z płatkow owsianych są rewelacyjne☺
OdpowiedzUsuńSuper, cieszę się! :) pozdrawiam serdecznie! <3
Usuń