sobota, 19 listopada 2016

Jagodowa owsianka

Gdy rano chcemy rozpocząć dzień sytym i cudownym śniadaniem, to musicie jej wypróbować!
Mam nadzieję, że macie pomrożone jagody? A jak nie na pewno w dobrym sklepie je znajdziecie.






Składniki :
5 łyżek płatków owsianych
1/2 szklanki mrożonych jagód
1 łyżka tahiny
2 łyżki syropu klonowego

Odmierzamy pół szklanki jagód, zostawiamy na noc,aby się rozmroziły lub robimy to rano w mikrofalówce. Płatki owsiane gotujemy w wodzie, aż będą miękkie.
Tak gdzie gotowały się płatki wlewamy rozmrożone jagody, tahinę i syrop klonowy.
Dokładnie mieszamy, próbujemy czy jest wystarczająco dla nas słodkie, jak nie to dodajemy syropu klonowego. 
I wylewamy wszystko do miski i celebrujemy śniadanie z pyszną owsianką!


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz