czwartek, 13 października 2016

Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym

Wszystkie ciacha owsiane są cudowne. Sycą na długi czas, poprawiają humor i ratują przed zjedzeniem czegoś niewartościowego. Biorę je do pracy, szkoły czy wycieczkę. Również jadam je na śniadanie jak i do herbaty wieczorem. Są po prostu uniwersalne i tylko od nas zależy co w nie wpakujemy. Ostatnie ciasteczka robiłam takie ( klik ). Mam wrażenie,że pomysłów jest na nie  nieskończenie wiele, ale to dobrze, bo po co się ograniczać.. :)






Składniki:
2 szklanki płatków owsianych
1/4 szklanki mąki pełnoziarnistej owsianej ( lub innej )
2/3 szklanki masła orzechowego
1/4 lub więcej syropu klonowego
1 łyżka siemienia lnianego
1/3 szklanki wrzątku

Wstawić piekarnik na 180 stopni.(góra-dół) Zmielone siemię lniane zalewać 1/3 szklanki wrzątku i mieszać aż zgęstnieje. Pozostałe składniki wsypać do miski ( płatki, masło, syrop klonowy, mąka). Wszystko dokładnie wymieszać.
Formować okrągłe ciasteczka, wstawić do piekarnika i piec aż się zarumienią.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz