wtorek, 23 maja 2017

Pancakes owsiane

Zauważyłam, że ostatnio śniadanie u mnie zajmuje więcej czasu niż kiedykolwiek. Lubię zjeść coś naprawdę wykwintnego i sycącego. Po takim śniadaniu mam lepszy humor, który towarzyszy mi cały dzień. Pojawi się jeszcze pewien przepyszny przepis w słoiku,którego będziecie mogli wziąć gdzieś w podróż, do pracy czy szkoły, więc czekajcie z niecierpliwością :) !







Składniki: ( wersja podstawowa )

1 banan
1/2 szklanki mąki owsianej
1/2 szklanki mleka roślinnego


Składniki (wersja kokosowa)

1 banan
1/2 szklanki mąki owsianej
1 łyżka mąki kokosowej
2/3 szklanki mleka kokosowego

+ do podania rozmrożone jagody lub świeże owoce



Banan i mleko owsiane miksujemy dodajemy mąkę owsianą. Dokładnie mieszamy, wylewamy 2 łyżki ciasta na jeden naleśnik i smażymy na patelni  z obu stron, delikatnie przewracając ( z tłuszczem lub bez). Postępujemy tak w dwóch wersjach.



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz