Na dzień dziecka zrobiłam dla siebie i drugiej połówki tartę słodko-słoną. Jesteśmy fanami takich połączeń. Dla nas jest to połączenie idealne i wyszukane. Wiem, że są zwolennicy takich połączeń, więc warto wypróbować, ponieważ jest bardzo proste i efektywne. Także zapraszam do wypróbowania! :)
Składniki:
mus orzechowo-kokosowy
1 puszka mleczka kokosowego ( 400g)
5-6 łyżek masła orzechowego
2-3 łyżki syropu klonowego
szczypta soli
słony karmel:
1/2 szklanki daktyli
1 łyżka masła orzechowego
1/2 szklanka wody
duża szczypta soli
+do ozdoby precelki
spód z tego przepisu
Pierw wykonać spód. Wyłożyć blaszkę i włożyć do lodówki.
Wyjąć tylko stałą część mleczka kokosowego. Włożyć do miski, ubijaczką dobrze wymieszać.
Dodać masło orzechowe, syrop klonowy, szczyptę soli. Wyłożyć na spód i schować ponownie do lodówki.
Daktyle z masłem orzechowym, wodą i dużą szczyptą soli zmiksować na idealnie gładką masę.
Wyłożyć na mus i udekorować tartę precelkami. Schłodzić przed podaniem min.2-3 godziny. Przechowywać w lodówce.
Smacznego!
Dodać masło orzechowe, syrop klonowy, szczyptę soli. Wyłożyć na spód i schować ponownie do lodówki.
Daktyle z masłem orzechowym, wodą i dużą szczyptą soli zmiksować na idealnie gładką masę.
Wyłożyć na mus i udekorować tartę precelkami. Schłodzić przed podaniem min.2-3 godziny. Przechowywać w lodówce.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz